Kun kello pysähtyy, syynä voi luonnollisesti olla kellon pariston loppuminen, mutta myös muu vika kellon koneistossa. Kelloseppä osaa paristoa vaihtaessa kertoa muutakin oleellista kellon kunnosta, ja sen tiedostaminen voi tuoda kellolle paljonkin lisää käyttöikää.

Arvokello kannattaa huollattaa aina. Mekaaniset rannekellot tulisi tuoda viiden vuoden välein vähintäänkin kellosepän arvioitavaksi.

Vähänkään laadukkaampien kellojen pariston vaihto kannattaa teettää oikealla kellosepällä, jottei mm. kellon kansi vaurioidu ja siten kellon käyttöikä lyhene.

Rannekellot saattavat ilmoittaa pariston loppumisesta hyvissä ajoin. Katso kellon käyttöohjeesta miten sinun kellosi sen tekee. Tavallisesti esim. kellon sekuntiosoitin saattaa pariston virran vähetessä ryhtyä askeltamaan useamman sekunnin kerrallaan.

Mikäli rannekello on saanut kosteutta, ja lasin sisäpinnalla on höyryä – toimita kello viipymättä kellosepälle. Vaikka saisit kuivattua kellon lasista höyryn pois, kosteutta on vielä todennäköisesti koneistossa. Älä yritä kuivata kastunutta kelloa itse, vaan toimita se viipymättä kellosepälle. Mikäli kello on kastunut merivedestä, huuhtele se huolella makealla vedellä ennen toimittamista kellosepälle.

Sauna ei myöskään ole kellolle hyväksi. Liian suuret lämpötilavaihtelut aiheuttavat tiiviimmänkin kellon sisälle kosteutta. Saunassa myös kellon tiivisteet kärsivät.